SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

COCO DALI d.o.o.

Splošni pogoji spletne trgovine Coco Dali so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ter Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (Uradni list RS, št. 53/2007).

S spletno trgovino Coco Dali (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Coco Dali d.o.o., Slomškova ulica 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
Subjekt vpisan pri okrajnem sodišču v Ljubljani pod številko Srg 2011/48394 dne 9.12.2011

Davčna številka: SI81803044, Matična številka: 6072623
Družba Coco Dali d.o.o. je davčni zavezanec.

TRR: IBAN SI56 1010 0005 0308 754 (BANKA KOPER d.d.)
E-mail naslov: relations@cocodali.si,

ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Coco Dali). Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.CocoDali.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Coco Dali in kupcem.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.
Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Kupec

Kupec je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji naročila. Fizična oseba je tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu. Medsebojne obveznosti pri nakupih se ureja na podlagi splošnih pogojev zakona o varstvu potrošnikov.

Cene

Vse cene so navedene v evrih in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do spremembe le-teh.
Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa ter dostop do vseh podatkov pogodbe na daljavo. Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. S plačilom kupec sprejme splošne pogoje.

Dostopnost informacij

Coco Dali se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Coco Dali (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno prikazane in že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Coco Dali in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Coco Dali kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (Naročilo ter številka naročila in zahvalo: Zahvaljujemo se vam za vaše naročilo na Coco Dali). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Coco Dali, kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Coco Dali.

S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja. Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.

Opis naročila po korakih

 1. Pri vsakem izdelku v spletni trgovini določite število kosov izdelka in s klikom na gumb 'v košarico' izdelek premaknete v vašo košarico
 2. V košarici so vidni vsi vaši izdelki, število posameznih izdelkov, cene, davek, skupna vrednost izdelkov za plačilo. V košarici lahko vnesete tudi kodo za popust pri nakupu ali izkoristite točke zvestobe, ki jih imate na vašem računu (samo registrirani kupci). V košarici lahko izdelke odstranite (gumb X) ali dodajate po svoji želji (nadaljujte z nakupi) in ponovno preračunate vrednost vaših izdelkov (gumb Preračunaj vrednosti). S pritiskom na gumb 'Zaključi naročilo' boste preusmerjeni v Blagajno, vaše naročilo s tem še ne bo oddano!
 3. V Blagajni so navedeni vsi izdelki, ki jih boste naročili. Vidne so tudi cene, davek, stroški dostave, popusti in končna vrednost izdelkov. V blagajni izberete način dostave in plačila, pregledate, če ste vnesli željene izdelke. Vnesete tudi podatke potrebne za dostavo (naslov in kontaktne podatke). S klikom na gumb 'Zaključi naročilo' v blagajni je naročilo oddano!
 4. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem Coco Dali. Kupcu so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Pravni status takšnega naročila je “naročilo sprejeto” in ne zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov, dokler naročilo ni potrjeno s strani ponudnika.
 5. Obdelava naročila: Ko informacijski sistem sprejme naročilo kupca, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov naročila ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Pravni status takšnega naročila je “naročilo v obdelavi” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov. 
 6. Končano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi oziroma odpošlje, kupec pa prejme elektronsko obvestilo in račun.

Varstvo podatkov, odstop od nakupa in vračilo blaga

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. 

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potošnikov - ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo - Uradni list RS, št. 14/03).
Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov .
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prejema naročenega blaga odstopi od pogodbe brez pojasnila. Prejeto blago mora vrniti v 30 dneh od dneva, ko je obvestil Coco Dali d.o.o., da odstopa od pogodbe. Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v originalni embalaži vključno s prosojno folijo in količinsko nespremenjeno ter z pripadajočo deklaracijo podjetja. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@cocodali.si. Blago Vam zamenjamo tudi v primeru, če smo Vam zaradi naše napake odposlali napačen izdelek. Kupnino Vam vrnemo takoj po prejetju vrnjenega blaga. V primeru da Coco Dali d.o.o. ni v celoti izpolnila obveznosti iz pogodbe na daljavo, traja rok za odstop 3 mesece.

Poškodbe pri dostavi

Kupec naj pri prevzemu pošiljke pregleda njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke kupec celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) vrne na naslov Coco Dali d.o.o., ta pa mu bo zagotovila nadomestno pošiljko.

Zavrnitev naročila

Trgovina Coco Dali lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne, potrošnik pa ne more zahtevati njeno izpolnitev.

Hranjenje naročila

Odano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu.

Reklamacije

Reklamacije sprejemamo v roku 30 dni od datuma nakupa.

Če je kozmetika, ki ste jo prejeli neuporabna ali poškodovana, nam jo vrnete na naslov Coco Dali d.o.o. Če je mogoče jo bomo zamenjali v nasprotnem primeru pa vam povrnili denar. Pošiljki mora kupec priložiti kopijo računa, natančen opis poškodbe oz. napake na artiklu. Cocodali.si si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ugotovimo, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica vašega nepravilnega ravnanja

 • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži

 • če je blago poslano na naš naslov z odkupnino

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14. dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila  ( kupnina, stroški dostave) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@cocodali.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Slomškova ulica 7, 1000 Ljubljana ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo (na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek), uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do zamenjave artiklov in vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za enega izmed artiklov, ki so tvorili komplet, lahko zanj zahteva vračilo kupnine. Potrošnik lahko vrne enega ali več artiklov iz kompleta. Pri odstopu od pogodbe za artikel iz kompleta potrošnik dobi na TRR vrnjen znesek v višini vplačanih sredstev za dotični artikel, ki ga vrača.

Načini plačila

Coco Dali omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun Coco Dali po ponudbi/predračunu
 • s kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa)
 • plačilo po povzetju

 

Dostava in dobavni rok

Strošek dostave in obdelave je 2,90 eur za naročila do vključno 35 eur.

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava za vsak nakup nad 35 eur po vsej Sloveniji.

Blago vam bo dostavila kurirska služba Pošta Slovenije ali druga dostavljalska služba, v dopoldanskem času. Če vas ob tem času ne bo doma, vas bo kurir poklical po telefonu, ki je naveden na etiketi naslova in seznanil o dostavi. V kolikor na telefonu niste dosegljivi, vam bo pustil obvestilo o pošiljki, ki jo lahko prevzamete v 15 dneh na vaši pošti, sicer bodo pošiljko vrnili pošiljatelju. Izdelke, ki so na zalogi vam bomo dostavili v največ treh delovnih dneh od naročila.

Artikli, naročeni na Coco Dali, gredo na pot v najkrajšem možnem času, običajno še isti dan. Da bi naročene artikle dostavili karseda hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. To je paketna dostava Pošte Slovenije, kar pomeni, da dostavo lahko pričakujete že naslednji dan. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, pa lahko paket prevzamete na najbližji pošti.

POMEMBNO:

Za pošiljke z odkupnino (plačila po povzetju, pošiljki je priložen plačilni nalog BN 02) se posebej plača še provizija v skladu s cenikom Pošte Slovenije po njihovem ceniku, ki je objavljen na spletni strani www.posta.si (Tudi v primeru, ko poštnino plača Coco Dali d.o.o.)

 • do vrednosti 96€ znaša provizija pošti Slovenije 0.96€

 • od 96 do 501€ znaša provizija Pošti Slovenije 1% kupnine

 • nad 501€ znaša provizija Pošti Slovenije 5.01€

Za naročila po predračunu dodatnih stroškov odkupnine ni!
Sobotna dostava je brez doplačila!

V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljalec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije. Rok za prevzem paketa na lokalni izpostavi je predvidoma 15 delovnih dni.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi pri dobaviteljih, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če ugotovimo, da naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. Ob morebitnih nejasnostih vezanih na naročilo vas bomo obvestili po e-pošti oz. telefonu in se trudili najti ustrezno zadovoljujočo rešitev v vašo korist.

Dostava kamorkoli

Naš partner Pošta Slovenije pakete dostavlja na naslov, vnešen ob oddaji naročila. V svoj profil lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega.

Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa Pošte Slovenije (in obhodnega časa poštarja določenega območja), se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo. Če ste ob nakupu za način plačila izbrali gotovinsko plačilo ob dostavi, vas prosimo, da poskrbite, da bo imel prejemnik pošiljke pri sebi dovolj gotovine. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo poštar izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju.

Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte.

Dobavni roki

Paket gre v večini primerov od nas še isti ali naslednji dan. O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim. Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni.

Za vse dodatne informacije nas pokličite 01 562 01 55 ali pošljite email na relations@cocodali.si

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, i.t.d.) . Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Kozmetični izdelki

Če imate kakršnekoli težave s kožo, se pred nakupom kozmetičnih izdelkov posvetujte z zdravnikom.

Pri uporabi kozmetičnih izdelkov upoštevajte:

 • preverite datum veljavnosti izdelka

 • po odprtju izdelek porabite v 6 do 12 mesecih, v kolikor ni drugače navedeno

 • izdelek predhodno uporabite na manjši površini kože in preverite morebitno alergijsko reakcijo

 • izdelke hranite na suhem, hladnem in temnem prostoru ter izven dosega otrok

 • izdelke uporabite na predelih telesa za katere so namenjeni in skladno z navodili

 • izdelki so namenjeni izključno za zunanjo uporabo

 • v primeru kožne reakcije kožo temeljito sperite z vodo in se posvetujte z zdravnikom

Kozmetičnih izdelkov zaradi narave izdelka, higienskih in zdravstvenih razlogov ne morete vrniti oziroma zamenjati.

Mnenja ali komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Coco Dali d.o.o. omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih Coco Dali d.o.o. pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Avtorske pravice

Copyright © 2014 Coco Dali d.o.o. Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani in podstrani www.cocodali.si so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečavati, spremeniti ali na kakršenkoli drug način reproducirati razen v primeru pisnega soglasja podjetja Coco Dali d.o.o., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

PODATKI O PODJETJU

Coco Dali d.o.o., Slomškova ulica 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
Subjekt vpisan pri okrajnem sodišču v Ljubljani pod številko Srg 2011/48394 dne 9.12.2011

Davčna številka: SI81803044, Matična številka: 6072623
Družba Coco Dali d.o.o. je davčni zavezanec.

TRR: IBAN SI56 1010 0005 0308 754 (BANKA KOPER d.d.)
E-mail naslov: relations@cocodali.si

Za vsak nakup nad 30 EUR vam priložimo do 3 različne testerje.

Z vsakim nakupom si prislužite točke, ki jih lahko spremenite v popust!